Kategórie receptov
Pizza s paradajkami, bazalkou a mozzarellou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmiešame mlieko, ocot a vajce. V inej mise zmiešame múku, droždie, soľ a cukor (10 g). Zmiešame obe zmesi dohromady a pridáme olej, postupne pridáme do cesta vodu (100 ml). Cesto rozotrieme do tortovej formy (je možné urobiť navlhčenými rukami). Nakrájame cibuľu na drobné kúsky a dáme do misky s paradajkovým pretlakom, vodou (10 ml), cukrom (10 g) a bazalkou. Potrieme paradajkovou zmesou cesto. Nakrájame mozzarellu a poukladáme navrch. Necháme 20 minút vykysnúť. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
42 g
Paradajkový pretlak 200 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
BREAD MIX DARK LIANA - bezlepková zmes s 3 druhmi vlákniny na tmavý chlieb a pečivo 1000 g
225 g
Cibuľa voľná
40 g
Bazalka čerstvá
10 g
Olivový olej
5 g
Pitná voda nesýtená
110 g
Cukor kryštál
20 g
Vajcia
50 g
Ocot
2 g
Mozzarella
200 g