Kategórie receptov
Jahodová torta s karamelom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
69 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Na prípravu jahodovej torty s karamelom nechajte odkvapkať 500 g tvarohu, a ak je to možné, vytlačte z neho všetku vlhkosť.
- 200 g sušienok najemno rozdrvte. 100 g Rama Classic premiešajte so sušienkami, natlačte do rozkladacej formy vyloženej papierom na pečenie a nechajte odstáť v chlade. Očistite 500 g jahôd, umyte a rozkrojte na polovice.
- 500 ml Rama Cremefine alebo smotany vyšľahajte dotuha ručným mixérom. Ručným mixérom potom rozmixujte tvaroh, 125 g cukru a vanilky. Nakoniec opatrne primiešajte jahody. Týmto krémom potrite sušienkové cesto a nechajte chladiť minimálne 2 hodiny v chladničke.
- 50 ml rastlinného oleja (Rama Cremefine na varenie 15 % tuku) na varenie rozohrejte so 75 g mäkkých karameliek, kým sa nerozpustia. Primiešajte 25 g mandľových lupienkov a rozdeľte ich na vychladenú jahodovú tortu. Na ďalšiu 1 hodinu dajte do chladničky, aby sa karamel schladil. Pochutnajte si na jahodovej torte s karamelom.
Krowky Mliečne karamelky 140 g
75 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
500 g
MARIELA - bezgluténové čajové keksy 140 g
200 g
Jahody
500 g
Cukor kryštál
125 g
Smotana na šľahanie
500 g
Vanilkový cukor
20 g
Mandle jadrá
25 g