Kategórie receptov
Kurací rezeň prírodný, fazuľa na mexický spôsob
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuracie prsia umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a opečieme na časti oleja. Očistenú, nakrájanú cibuľu speníme na zvyšnom oleji, pridáme opečené rezne, podlejeme horúcou vodou a dusíme. Šťavu zahustíme zvyšnou nasucho opraženou múkou, dochutíme ochucovadlom, zjemníme maslom a ešte 20 minút varíme. Prebratú, umytú fazuľu (farebná) vopred namočíme, dolejeme vodou a uvaríme do mäkka. Na oleji opražíme očistenú, na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme červenú mletú papriku, očistené umyté pokrájané rajčiaky. Zahustíme nasucho opraženou múkou. Pridáme chren, zmiešame s uvarenou fazuľou, dochutíme soľou a varíme ešte 20 minút.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
60 g
Paradajky
200 g
Kuracie mäso
300 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
0.5 g
Zeleninový bujón
6 g
Paprika sladká mletá
3 g
Fazuľa biela
120 g
Pohánková múka hladká 500 g
10 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g