Kategórie receptov
Paella
Počet ingrediencií
20
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
1 hodina a 10 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ohrejeme olej vo veľkom kastróle (alebo veľkej panvici, ktorá môže ísť do rúry). Pridáme 8 kuracích stehienok a necháme zhnednúť, asi 10 minút. Pridáme slaninu nakrájanú na rezančeky a cibuľu nakrájanú nadrobno a smažíme ešte asi 5 minút. Vmiešame vývar, pokrájané paradajky, podrvený cesnak a nakrájané chorizo alebo klobásu a privedieme do varu. Pridáme ryžu, papriky, hrášok, soľ, šafran a čierne korenie podľa chuti. Prikryjeme a dáme na cca 35 minút do rúry (180 stupňov), kým nebude ryža skoro mäkká a voda sa nevyparí. Krevety (120 g) opražíme 2 minútky na olivovom oleji, vmiešame mušle. Pridáme všetko do ryžovej zmesi a ešte mierne 5 minút povaríme. Ozdobíme olivami, krevetami, citrónom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Farmárske klobásky
50 g
AT Jazmínová ryža 1 000 g
500 g
Váhalova slanina
250 g
Cibuľa voľná
40 g
Paprika červená
80 g
Paprika zelená
80 g
Cesnak
3 g
Citróny
40 g
Kuracie mäso
700 g
Olivový olej
30 g
Krevety obielené
140 g
Olivy zelené
150 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
4 g
Sterilizovaný hrášok
130 g
Zeleninový bujón
12 g
Krájané paradajky
250 g
Šafran
0.02 g
Mušle v oleji
500 g