Kategórie receptov
Králičí vývar s haluškami
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso z králika sparíme vriacou vodou, potom vložíme do hrnca s vodou, osolíme, pridáme čierne korenie a varíme domäkka. Ku koncu varu pridáme koreňovú zeleninu a cibuľu. Pečeň rozotrieme na doske, pridáme žĺtky, soľ, strúhanku a muškátový oriešok. Z cesta robíme malou lyžičkou halušky a zvlášť uvaríme v slanej vode. Polievku precedíme, vložíme karfiolové ružičky, uvaríme domäkka a pridáme polievkové korenie. Vložíme halušky, pokrájané mäso, zeleninu a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
40 g
Mrkva
40 g
Cibuľa voľná
60 g
Karfiol
40 g
Petržlen
40 g
Zeler
40 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Kuracia pečeň
140 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Králičie stehno
180 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
4 g
Žítok
56 g
Zeleninový bujón
10 g