Kategórie receptov
Kapor s pikantnou plnkou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kapra očistíme, vypitveme a umyjeme. Vysušíme čistou utierkou, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme dve hodiny odležať. Ikry alebo mlieče z kapra dáme do misky a zalejeme vínom, 2 lyžicami vody, osolíme, pridáme posekanú pažítku a prikryté varíme do mäkka. Potom pridáme 100 g masla, strúhanku, 2 posekané na tvrdo uvarené vajcia a jedno surové vajce, muškátový kvet, korenie a dobre premiešame. Pripravenou plnkou naplníme kapra a zašijeme. Na pekáči speníme 60 g masla a pokrájanú cibuľu. Na to položíme kapra a pečieme v rúre asi pol hodiny pri častom polievaní výpekom a maslom. Hotového kapra opatrne rozkrájame, obložíme opečenými zemiakmi a polejeme šťavou z výpeku.
Vytlačiť recept (PDF)STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
50 g
Cibuľa voľná
20 g
Citróny
50 g
Pažítka
5 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
1000 g
Pitná voda nesýtená
25 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
1 g
Muškátový kvet
1 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
40 g
Jedlá soľ
3 g