Kategórie receptov
Špargľová panvica so zemiakmi, slaninou a vajcami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
45 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 200 °C. Dáme si variť malé zemiaky v šupke. Varené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Špargľu očistíme a odkrojíme drevnaté spodky. Vložíme do vriacej vody a krátko povaríme. Scedíme a necháme odkvapkať. Vo väčšej panvici rozohrejeme olej a orestujeme zemiakové plátky a ochutíme korením. Vyberieme zemiaky do misy. Slaninu osmažíme na panvici do chrumkava. Slaninu vyberieme a necháme odkvapkať na papierovej utierke. Zemiaky vrátime do panvice, pridáme špargľu a slaninu rozložíme na špargľu. Vajcia rozšľaháme v hrnčeku a nalejeme do panvice. Panvicu dáme na 10 minút do rúry. Osolíme, okoreníme a servírujeme v panvici.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
20 g
Zemiaky
1000 g
Špargľa zelený
600 g
Pitná voda nesýtená
2000 g
Olej slnečnicový
15 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
5 g
Petržlenová vňať
4 g
Provensálske byliny
3 g