Grilované marinované tofu so sezamom a quinoovým šalátom
Postup prípravy
Quinou prepláchneme teplou vodou. Dáme ju do vriacej vody (300 ml) a varíme približne 15 minút na miernej teplote. Tofu nakrájame na plátky, cibuľu (fialová) a mrkvu na tenké pásiky. Cibuľu a mrkvu dáme do misky, pridáme (jablčný) ocot, šťavu z limetky,1 PL trstinového cukru a zalejeme vriacou vodou (300 ml). Necháme odstáť približne 20 minút. Tofu obalíme v sezame a opečieme na troške olivového oleja z oboch strán. Dáme bokom z panvice a na horúcu panvicu ešte dáme na pár minút mrazený hrášok, tak aby zmäkol, no nestratil peknú zelenú farbu a sladkú chuť. Mätu nasekáme na jemno. Uvarenú quinou zmiešame s hráškom, dochutíme soľou, korením, zvyšným olivovým olejom, koriandrom a čerstvou mätou. Pridáme aj nakladanú cibuľku s mrkvou a pár lyžíc vody, v ktorej boli naložené. Servírujeme pokvapkané limetkovou šťavou a s opečeným sezamovým tofu
Vytlačiť recept (PDF)