Kategórie receptov
Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Sušené čínské huby (napr. Shitake) namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút). Vo woku alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme prelisované 2 strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a odmočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania. Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame. Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút. Napokon do neho vmiešame klíčky anebo pór, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou..
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
200 g
Mrkva
150 g
Cibuľa voľná
50 g
Pór
100 g
Cesnak
3 g
Olivový olej
15 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Pitná voda nesýtená
700 g
Sójová omáčka
40 g
Rezistentný škrob
12 g
Huby čerstvé
20 g
Kuracie bujón
10 g
Jedlá soľ
3 g