Jesenná tekvicová miska
Postup prípravy
Tekvicu rozpolíme, vyberieme semienka a nakrájame na mesiačiky alebo menšie kúsky. Dáme ju do misky, polejeme lyžicou avokádového/olivového oleja a ochutíme korením. Môžeme použiť mletú papriku, muškátový oriešok, zázvor, prípadne kari korenie. Všetko spolu poriadne zmiešame. Cícer si prepláchneme a tiež ochutíme ako tekvicu. Potom oboje dáme na plech s papierom na pečenie a necháme piecť v trúbe na 180 stupňoch asi 20-30 minút, kým tekvica nebude mäkká. Mala by vám krásne rozvoniavať celá kuchyňa. Počas pečenia si môžeme prichystať aj ďalšie ingrediencie do misky. (Divokú) ryžu uvaríme klasicky podľa návodu. Uhorku a reďkovku si nakrájame na jemné pásiky a pridať môžeme aj jarnú cibuľku. Marinované tofu môžeme tiež opiecť, alebo ho necháme len tak. Keď bude tekvica a cícer upečený, môžeme servírovať do misiek. Množstvo by malo stačiť na 2 porcie a každú misku môžete na záver ešte posypať sezamovými semienkami a pridať napríklad arašidovú omáčku alebo tahini.
Vytlačiť recept (PDF)