Kategórie receptov
Plnený zapekaný baklažán s tofu, cícerom a s jogurtovým dresingom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
71 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovicu a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a predpekáme pri 180 °C približne 15 minút. Cibuľku a cesnak orestujeme na zvyšnom olivovom oleji, pridáme karí korenie, soľ, čierne korenie, cícer (sterilizovany), popučené chilli tofu, tahini pastu (1PL) a vnútro baklažánu. Podlejeme trochou vody a za občasného miešania varíme približne 20 minút. Do uvarenej zmesi ešte pridáme najemno nasekané bylinky, napríklad petržlen alebo koriander a šťavu z 1/4 citróna. Predpečené baklažány naplníme tofu plnkou a dme naspäť do rúry na 30 minút. Hotové baklažány podávame s bielym jogurtom a čerstvými bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
40 g
Baklažán
300 g
Cesnak
5 g
Citróny
10 g
Cibuľka jarná
8 g
Olivový olej
50 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
5 g
Kari
6 g
Koriander čerstvý
4 g
Jedlá soľ
5 g
Podravka Natur 150 g
5 g
Cícer 450 g
300 g
LUNTER Tofu na gril Sweeet chilli 180 g
90 g