Kategórie receptov
Vegánske špaldové pirohy s plnkou z údeného tofu a sojakrému
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
99 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si cesto – v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké elastické cesto a odložíme ho do chladničky. Tofu rozdelíme na polovicu. Jednu polovocu nakrájame na kocky. Druhú rozmrvíme a zmiešame so sojakrémom. Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, pažitku a tymian. Premiešame. Cesto rozvaľkáme na tenko – hrúbku cca 2 mm. Vykrajovátkom povykrajujeme kruhy. Do stredu dáme lyžičku plnky. Preložíme a okraje zatlačíme. Cibuľku nakrájame najemno a spolu s na kocky nakrájaným tofu ju opečieme na troche oleja. Pirohy varíme vo vriacej vode približne 5-7 minút. Servírujeme s opečenou cibuľkou, tofu a čerstvými bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
80 g
Pažítka
8 g
Olivový olej
50 g
Pitná voda nesýtená
120 g
Mleté čierne korenie
1 g
Tymián
8 g
Pohánková múka hladká 500 g
250 g
Jedlá soľ
2 g
LUNTER Tofu Sojakrém v črievku 100 g
100 g