Kategórie receptov
Baklažán na grécky spôsob
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Baklažán nakrájame na plátky hrubé 1 – 1,5 cm. Osolíme a necháme odležať v chlade, kým nepustí šťavu. Medzitým zmiešame jogurt s prepučeným cesnakom a soľou. Osušené plátky obalíme v múke a smažíme dozlatista na oleji. Necháme odkvapkať od oleja a servírujeme spolu s namiešaným jogurtom. Vhodnou prílohou k obedu poslúžia varené zemiaky.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
10 g
Zorba smotanový jogurt biely 1 kg
200 g
Baklažán
400 g
Cesnak
10 g
Olej repkový
20 g