Baklažán plnený rajčinami a mozzarellou
Postup prípravy
Baklažány (2 ks) umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme. Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme. Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením. Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C. Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať. Pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak (4 strúčiky). Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, morskou soľou poprípade vegetou. Zmes má byť hustejšia. Na záver posypeme strúhanou mozzarellou. Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi alebo bagetou.
Vytlačiť recept (PDF)