Kategórie receptov
Baklažán s bazalkovým sósom
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci povaríme vodu, ocot, nadrobno pokrájané paradajky, baraní roh, cesnak, bazalku, soľ, čierne korenie a olivový olej. Varíme pomaly, za častého premiešavania a medzitým opečieme na kolieska nakrájaný baklažán (staršie baklažány je potrebné nechať vopred vypotiť). Osmažený baklažán kladieme na papierové obrúsky, aby sme odsali prebytočný tuk. Potom kolieska baklažánu rozložíme na tanier, prelejeme bazalkovým sósom a dochutíme bielym jogurtom zmiešaným s rozotreným cesnakom a soľou. Paradajky je pred varením dobré olúpať a možno nastrúhať, sós bude jemnejší, s menej kúskami. Baklažán je možné pred smažením obaliť v hladkej múke. Podávame s pečivom alebo len tak.
Vytlačiť recept (PDF)
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
150 g
Baklažán
250 g
Paradajky
100 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
10 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
50 g
Cukor kryštál
3 g
Mleté čierne korenie
3 g
Ocot
4 g
Beraní rohy
50 g