Kategórie receptov
Baklažánový burger
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ako prvé si pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu (6 PL) s (dijonská) horčicou (1,5 PL), prisypeme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný syr (2 PL). Dochutíme soľou, korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť. Pripravíme si náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme ich. Opečieme ich na panvičke, na olivovom oleji. Červenú cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne. Následne ich potrieme pripraveným dressingom, dáme na jednu polku šalát, plátky opečeného baklažánu, plátky cherry, cibuľku a priklopíme druhou polkou opečenej žemle.
Vytlačiť recept (PDF)DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
25 g
Horčica kremžská Kráľovská 350 g
15 g
Vegan Mayo 250 g
60 g
Cibuľa voľná
50 g
Baklažán
100 g
Paradajky
50 g
Cesnak
5 g
Šalát hlávkový
50 g
Citróny
5 g
Olivový olej
10 g
Mleté čierne korenie
1 g
Petržlenová vňať
5 g
Jedlá soľ
2 g