Kategórie receptov
Bavorský šošovicový eintopf
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
64 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu necháme namočiť cez noc. Napučanú šošovicu precedíme a vrátime späť do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom a pol hodiny varíme. Pridáme nakrájanú zeleninu – zemiaky, mrkvu, zeler, cibuľu, pór a kapustu. Necháme variť 20 minút na strednom plameni, kým zelenina nezmäkne. Potom dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme štipku strúhaného muškátového orieška a rozmiešanú horčicu.
Trampské cigáro alebo inú klobásu nakrájame na kolieska, presunieme do polievky a ešte 5 minút necháme prehriať. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica Plnotučná 550 g
10 g
Farmárske klobásky
200 g
Zemiaky
100 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Pór
80 g
Muškátový orech celý
0.2 g
Zeler stopkový
50 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
3 g
Petržlenová vňať
4 g
Zeleninový bujón
10 g
Kel
100 g
Šošovka
350 g