Kategórie receptov
Bezlepkové zemiakové pagáče
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ošúpeme a nastrúhame na jemno. Do väčšej misy dáme všetky suroviny na cesto (230 g múky Novalim Promix Beta, 250 g zemiakov, 20g tapiokového škrobu, 250 g hrudkovitého tvarohu, 250 g masla, 2 ČL soli). Vypracujeme (ručne alebo hnietačom) hladké cesto. Ak sa cesto priveľmi lepí, pridáme ešte trošku múky. Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5-3 cm. Vykrajujeme pagáčiky s priemerom približne 4 cm a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajcom zmiešaným s trochou oleja a posypeme rascou a hrubou soľou. Pečieme do zlatista na 180°C približne 25 minút.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
250 g
Zemiaky
230 g
Olej slnečnicový
5 g
Vajcia
100 g
Maslo
250 g
Rasca
10 g
Rezistentný škrob
20 g