Kategórie receptov
Bezmäsitá plnka
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V miske zmiešame 7 vyšľahaných vajec, smotanu a mlieko. Osolíme, okoreníme a pridáme strúhaný muškátový oriešok. Vajíčkovou zmesou zalejeme na kocky nakrájané rožky alebo žemle (10 ks) a necháme 10 minút odležať. Bylinky nasekáme a pridáme k pečivu. Dobre premiešame. Na masle opečieme nastrúhanú mrkvu a pridáme ju k základu rovnako ako lieskové orechy a precedený syr cottage. Rúru predhrejeme na 180 °C. Plnku preložíme do pekáčika vyloženého papierom na pečenie a pečieme 35 minút dozlatista.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
Blaník cotagge 150 g
200 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
360 g
Mrkva
250 g
Pažítka
5 g
Muškátový orech celý
0.2 g
Lieskové orechy
70 g
Vajcia
350 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
50 g
Maslo
50 g
Petržlenová vňať
5 g