Kategórie receptov
Cestoviny s krevetami
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
93 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale. Po scedení ich prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Do hrnca vylejeme olej (2 PL), vložíme lúpané paradajky a necháme variť asi 10 minút. Niekoľko minút pred odstavením pridáme krevety (varené a obielené), na pásiky nakrájaného lososa, na kúsky nakrájané olivy (čierne) a petržlen (nasekaná vnať). Osolíme a okoreníme. Do maslom vymastenej zapekacej misy vylejeme tenkú vrstvu omáčky, vložíme cestoviny, polejeme ich ďalšou vrstvou omáčky a ozdobíme syrom quark (čerstvým kravským syrom alebo tvarohom). Pokračujeme takto až do poslednej vrstvy omáčky, ktorú ozdobíme tvarohom alebo kúskami masla. Zapekaciu misu vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200°C asi 15-20 minút.
Vytlačiť recept (PDF)BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
300 g
Paradajky
800 g
Olivový olej
25 g
Krevety obielené
250 g
Olivy zelené
12 g
Údený losos plátky
100 g
Mleté čierne korenie
4 g
Maslo
20 g
Petržlenová vňať
5 g
Kukuričné cestoviny - penne 500 g
400 g