Cícerové bezlepkové fašírky
Postup prípravy
Strúhanku dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre ju na 180 stupňoch asi 5 minút opečieme do zlatohneda. Potom ju necháme vychladnúť.
Cibuľku a cesnak očistíme.
Cícer zlejeme z nálevu, polovicu nálevu si však odložíme bokom. Alebo vopred namočený cícer a potom uvarený do mäkka.
Cesnak, cibuľu a cícer vložíme do sekáčika (mixéru s nožmi) a rozmixujeme na kašu. V prípade, že je zmes suchá, pridáme za lyžicu cícerového nálevu alebo vody. V zmesi môžu ostať drobné hrudky.
Do rozmixovaného cíceru pridáme bezlepkovú múku a dochutíme ju soľou, prípadne čerstvým mletým čiernym korením.
Zliatu tekutinu z cíceru (nazýva sa aj aquafaba) dáme do vyššej nádoby a vyšľaháme ju do konzistencie pripomínajúcej sneh z bielok. Tento “cícerový sneh” vmiešame opatrne gumenou varechou do pripravenej cícerovej zmesi. Pomocou polievkovej lyžice odoberáme zmes, ktorú dobre obalíme v strúhanke a bochníčky vysmážame v panvici s rozohriatym olejom.
Cícerové bezlepkové fašírky necháme odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke. Podávame buď ako jednohubky s kečupom alebo smotanovo syrovým dipom, alebo ako fašírky so zemiakovou kašou.
Vytlačiť recept (PDF)