Kategórie receptov
Cuketovo-mätové placky s bryndzovým dipom
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukety (2 ks) postrúhame na veľkom strúhadle, posolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Medzitým si nadrobno nakrájame čerstvú mätu (hrsť). Cuketu vyžmýkaním zbavíme prebytočnej vody. K cukete pridáme všetky ingrediencie a spolu poriadne zamiešame. S muškátovým orieškom opatrne, jeho aróma je veľmi prenikavá. Naopak, pomletými alebo v mažiari podrvenými koriandrovými semienkami šetriť nemusíme. Na rozohriatom olivovom oleji vytvoríme z cesta malé placky a z oboch strán opečieme. Postup prípravy dipu: maslo, zeleninový vývar, bryndzu, kyslú smotanu a čierne korenie spolu dohladka vymiešame v mixéri. Dip ozdobený čerstvou pažítkou podávame v malých miskách.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
100 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
10 g
Cuketa
500 g
Pažítka
5 g
Mäta pieporná
10 g
Muškátový orech celý
1 g
Olivový olej
20 g
Pitná voda nesýtená
125 g
Bryndza plnotučná
125 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Maslo
30 g
Zeleninový bujón
10 g
Rímska rasca
2 g