Kategórie receptov
Domáce langoše
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
108 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vlažné mlieko vlejeme do misy, pridáme 2 vajcia, jogurt, soľ a droždie. Všetko rozšľaháme, vmiešame múku a cesto dobre vypracujeme. Vložíme ho do väčšieho mikroténového vrecka, vytlačíme prebytočný vzduch, zaviažeme a uložíme do chladničky. Langoše pečieme na druhý deň. Z vrecka vyberieme len toľko cesta, koľko chceme spotrebovať. Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na menšie bochníčky. Tesne pred vyprážaním ich rukou roztlačíme, v strede vytiahneme a vypražíme z oboch strán. Nakoniec potrieme pripraveným cesnakom (roztlačený cesnak rozmiešaný v osolenej vode) a naplníme kečupom, strúhaným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
20 g
Kečup jemný 320 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
450 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
1000 g
Cesnak
20 g
Vajcia
100 g
Eidam 30%
160 g
Jedlá soľ
2 g