Kategórie receptov
Indické kapustové placky s koriandrovou omáčkou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
52 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kapustu nakrájame na rezančeky, zmiešame s polovicou soli (2,5 g) a necháme asi 20 minút odpočinúť. Potom ho vytlačíme, vložíme do misy a pridáme múku, čierne korenie, koriander, kurkumu, sezamové semienka, nasekanú čili papričku zbavenú semienok, zázvor a zvyšnú soľ (2,5 g). Dobre premiešame, prípadne zriedime vodou a necháme 10 až 15 minút odpočinúť. Z hmoty vytvarujeme placky a opečieme ich z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame s koriandrovou omáčkou. Omáčka: Nasekaný koriander zmiešame s prelisovaným cesnakom a rozšľahaným jogurtom. Vmiešame cibuľu nakrájanú najemno a osolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
30 g
Cibuľa voľná
40 g
Kapusta biele
150 g
Cesnak
3 g
Zázvor čerstvý
3.5 g
Paprika červená chilli
5 g
Sezam
2.5 g
Olej slnečnicový
15 g
Kukuričná múka 1 kg
200 g
Mleté čierne korenie
3.5 g
Koriander čerstvý
5 g
Kurkuma mletá
2.5 g