Kategórie receptov
Karfiol zapečený so syrom
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
18 g
Čas prípravy
35
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 220 °C. Karfiol rozprestrieme na menší plech, pokvapkáme olejom, zakryjeme alobalom a dáme na pol hodiny piecť. Medzitým urobíme omáčku. Maslo rozohrejeme v rajnici, vsypeme múku a za stáleho miešania opekáme do svetlej zápražky. Vmiešame horčicu a zložíme z ohňa. Mlieko a smotanu zlejeme a zmesou opatrne prelejeme zápražku. Metličkou rozmiešame, vrátime na sporák a minútu až dve varíme, aby omáčka zhustla. Opäť ju zložíme z ohňa, rozdrobíme do nej syr s modrou plesňou a vmiešame nasekanú pažítku. Karfiol preložíme do zapekacej misy, prelejeme omáčkou, okoreníme a posypeme syrom zmiešaným so strúhankou. Dáme na asi dvadsať minút piecť pri 190 °C. Podávame posypané pažítkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
30 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
20 g
Horčica plnotučná 450 g
5 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
150 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
30 g
NIVA ORIGINÁL ZLATÁ porcie cca 125 g
60 g
Karfiol
400 g
Pažítka
5 g
Olivový olej
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Smotana na šľahanie
150 g