Kategórie receptov
Kuskus s červenou šošovicou a paradajkami
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
56 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do hrnca s vodou dáme variť červenú šošovicu. Pred uvarení, šošovice pridáme nadrobno obratú ružičku brokolice tak, aby sa len krátko sparila a zostala chrumkavá. V panvici rozpustíme maslo s lyžicou oleja a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, papriku a paradajky mierne dozlatista. Podlejeme pasírovanými paradajkami, pridáme lyžicu cukru a necháme krátko prevariť. Kuskus prelejeme horúcou vodou zo šošovice, priklopíme a necháme v teple dôjsť. Na záver všetko zmiešame a osolíme a okoreníme podľa chuti.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
100 g
Brokolica
50 g
Paprika červená
50 g
Paradajky
35 g
Cibuľka jarná
20 g
Olivový olej
10 g
Cukor kryštál
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
10 g
Šošovka
90 g
Kuskus
50 g