Kuskus s paradajkami
Postup prípravy
Kuskus pripravíme podľa návodu na obale, ale namiesto vody použijeme zeleninový vývar. Olúpaný cesnak a umytý rozmarín jemne nasekáme. Cibuľu nakrájame na drobné rezančeky. Sušené paradajky necháme odkvapkať a nakrájame najemno. Paradajky umyjeme, vložíme v jednej vrstve do malého pekáčika, zastrekneme olejom a v horúcej rúre sprudka zapečieme. Hneď ako vzniknú na paradajkách tmavé pľuzgieriky, vyberieme ich z rúry a šupky zľahka zlupneme. V hlbokej panvici na oleji s maslom orestujeme za stáleho miešania sušené paradajky, cibuľu, cesnak a rozmarín. Potom pridáme paradajky aj so šťavou, zmes ochutíme soľou, čiernym korením a podľa potreby prisladíme cukrom. Nakoniec všetko zľahka spojíme s kuskusom a podľa potreby dochutíme. Kuskus s paradajkami rozdelíme na porcie, obložíme syrom a podávame ozdobený rukolou.
Vytlačiť recept (PDF)