Kategórie receptov
Pikantné zemiakové karí s paprikou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
40 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky očistíme a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme stopky s jadrovníkom a nakrájame na hrubšie rezančeky. V kastróle rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu s cesnakom a necháme zosklovatieť. Pridáme papriku a chvíľu restujeme. Vmiešame karí korenie (môže byť karí pasta). Pridáme zemiaky, červenú šošovicu, smotanu a horúcu vodu. Privedieme do varu a varíme do zmäknutia, asi 25 minút. Vmiešame nakrájanú čili papričku a koriander. Dochutíme soľou.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
500 g
Cibuľa voľná
80 g
Paprika červená
160 g
Cesnak
2 g
Paprika červená chilli
5 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Olej slnečnicový
20 g
Smotana na šľahanie
200 g
Kari
4 g
Koriander čerstvý
4 g
Šošovka
100 g