Pizza calzone
Postup prípravy
Z vlažnej vody a ostatných ingrediencií (múky, 3 g soli, 8 g droždia, 11 lyžíc oleja a štipky cukru) dobre vyhnetieme tuhšie cesto. Necháme ho chvíľu odležať a ešte raz prehnetieme.
Medzitým si pripravíme náplň. Na spenenú cibuľu pridáme prelisovaný cesnak a orestujeme. Pridáme nakrájané olúpané paradajky zbavená kyslých jadierok a šťavy okolo nich. Všetko chvíľu dusíme. Potom dochutíme soľou a štipkou cukru.
Rúru si rozohrejeme. Z cesta rozvaľkáme dve placky s veľkosťou veľkého taniera. Vždy polovicu potrieme paradajkovým základom, pridáme pokrájanú mozzarellu, oregano a bazalku. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Náplň musí byť bohatá, ale neplníme až po kraj. Tie k sebe musíme po preložení pevne pritlačiť. Preložíme na plech (papier na pečenie). Povrch pizze potrieme vajcom. Pečieme dozlatista a chrumkava.
Vytlačiť recept (PDF)