Kategórie receptov
Pohánkové rizoto s tekvicou hokaido a špenátom
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pohánku prepláchneme, sparíme horúcou vodou a varíme v osolenej vode 5 minut. Odstavíme a prikryté necháme odpočívať cca 30 minut. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme tekvicu (1 menšie hokaido) nakrájanú na kocky a spolu restujeme
cca 3 minuty. Podlejeme vývarom a za občasného miešania dusíme 10-15 minut. Pred koncom pridáme špenát, povaríme 3 minuty a dochutíme soľou a korením. Hotovú pohánku zmiešame so zmesou, ozdobíme strúhaným syrom a čerstvou zeleninou.
Vytlačiť recept (PDF)
DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
25 g
Cibuľa voľná
40 g
Tekvica Hokkaido
200 g
Olivový olej
25 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Mleté čierne korenie
2 g
Špenátové listy
150 g
Petržlenová vňať
5 g
Zeleninový bujón
11 g
Jedlá soľ
4 g