Kategórie receptov
Pšenový nákyp s tekvicou a hrozienkami
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
100 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pšeno dôkladne prepláchneme v horúcej vode (pokojne aj viackrát) a dáme odkvapkať. Do hrnca si nalejeme mlieko, dáme ho variť a pridáme štipku soli. Do rozohriateho mlieka vsypeme pšeno a za občasného miešania pozvoľna varíme 15 až 20 minút. Keď je z pšena takmer kaša, nádobu odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť. Dužninu z tekvice nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca a podlejeme mierne vodou. Dusíme domäkka, potom pridáme prepláchnuté hrozienka a med, dôkladne premiešame a znovu krátko povaríme. Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. 2 žĺtky spolu s pripravenou tekvicou, medom a hrozienkami zamiešame do vychladenej pšenovej kaše. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne vmiešame do zmesi. Dáme piecť.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
750 g
Tekvica Hokkaido
500 g
Med včelí kvetový
70 g
Hrozienka
80 g
Vajcia
200 g
Maslo
70 g
Pšeno
300 g