Kategórie receptov
Šampiňónovo-syrová torta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Húby nakrájame na plátky a ponoríme ich asi na 30 minút do roztoku vody a citrónovej šťavy. Potom ich scedíme a preložíme na panvicu s roztopeným maslom. Osolíme a okoreníme a necháme ich opekať. Nakoniec pridáme petržlen. Z krajcov chleba (8 krajce) odstránime kôrku a namočíme ich do mlieka, z ktorého sme odobrali asi 3 polievkové lyžice. Necháme ich dobre nasiaknuť mliekom, nesmú sa však rozdrobiť. Plech vymastíme maslom a poukladáme naň krajce chleba tesne vedľa seba. Navrstvíme syr a šampiňóny. Vajcia (4 ks) vyšľaháme s 2-3 polievkovými lyžicami mlieka. Osolíme, okoreníme a vylejeme na plech. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Podávame teplé.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
300 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
60 g
Citróny
50 g
Šampiňóny záhradné
400 g
Vajcia
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
4 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g
Jedlá soľ
3 g