Šampiňóny zapečené s kuskusom
Postup prípravy
Šampiňóny (12 ks) očistíme a oddelíme nohy od klobúčikov. Podľa potreby ich nakrájame, klobúčiky necháme celé. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Pridáme sójovú omáčku, víno, šampiňóny a prikryté dusíme asi 10 minút. Potom šampiňóny vyberieme tak, aby tekutina odkvapkala späť do panvice. Omáčku si schováme. Vodu privedieme do varu spolu s kockou zeleninového bujónu. Do vriaceho vývaru vsypeme kuskus a necháme cca 5 – 10 minút za občasného premiešania napučať. Potom vložíme kuskus do panvice s omáčkou zo šampiňónov, prikryjeme a varíme, kým sa tekutina nestratí. Potom ho zmiešame s bylinkami, nožičkami zo šampiňónov a parmezánom. Zľahka osolíme a okoreníme klobúčikmi šampiňónov. Naplníme ich zmesou z kuskusu. Šampiňóny plnené kuskusom pečieme asi 10 minút v rúre, kým náplň na vršku jemne nezhnedne.
Vytlačiť recept (PDF)