Slané palacinky z pohánkovej múky s hubami
Postup prípravy
Najprv si pripravíme cesto na slané palacinky. Všetky suroviny (170 g múky, 5 g soli, 370 ml vlažnej vody, 1 vajce + 1 žĺtok, 1 ČL rastlinného oleja) spolu v mise elektrickým mixérom rozmixujeme na hladké redšie cesto. Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút.
Kým cesto odpočíva, pripravíme si náplň. Očistené hríby nakrájame na tenšie plátky. Na panvici rozohrejeme maslo a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme šampiňóny a tymián.
Restujeme všetko spolu až do zmäknutia, potom odstavíme zo sporáka.
Slané palacinky robíme na panvici, na troške oleja ich opekáme z každej strany do hneda. Ukladáme ich na tanier a vždy prikryjeme potravinárskou fóliou, aby neobsychali. Do stredu každej palacinky na slano vložíme trochu strúhaného syra, na to hríbovú náplň, osolíme a okoreníme. Na vrch opäť nasypeme trochu syra.
Založíme okraje do štvorca a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Založené okraje potrieme trochou rozpusteného masla a dáme zapiecť do hornej časti rúry.
Pečieme na 200 °C do zlatista, kým sa syr úplne nerozpustí. Slané palacinky z pohánkovej múky podávame posypané nasekanou čerstvou pažítkou.
Vytlačiť recept (PDF)