Kategórie receptov
Špenatová roláda
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si potrebné suroviny. Špenát necháme rozmraziť a zlejeme z neho vodu. Primiešame 2 žĺtky, prelisovaný cesnak (4 strúčiky) a ochutíme soľou. K špenátu pridáme múku (3 PL polohrubej) zmiešanú s práškom do pečiva (2 ČL) a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov (2 ks). Zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C približne 12-15 minút. Kým sa cesto pečie, pripravíme plnku. Cibuľku (1 jarná) a 3 PL sterilizovanej kapie nakrájame a spolu s prelisovaným cesnakom (2 strúčiky) zmiešame s ostatnými surovinami. Z upečeného cesta ešte za horúca stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Potom cesto natrieme plnkou, zrolujeme a roládu necháme v chlade stuhnúť.
Vytlačiť recept (PDF)JIZERKA-bezlepková zmes univerzálna 1000 g
50 g
Roztierateľný tavený syr 100 g
50 g
Cesnak
10 g
Cibuľka jarná
20 g
Kapie červená
50 g
Olivový olej
30 g
Vajcia
100 g
Špenát zmrazený
400 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
12 g
Eidam 30%
50 g
Jedlá soľ
3 g