Kategórie receptov
Špenátové knedle
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Chlieb nakrájame na kocky a pečieme v rúre 15 minút pri teplote 100°C. Ošúpeme cibuľu a cesnak a nakrájame ich na kocky. V panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak. Pridáme špenát a podusíme ďalších 5 minút. Pridáme soľ, čierne korenie a ,mletý muškátový orech. Špenát rozmixujeme. Chlieb namočíme do mlieka, pridáme špenát a 2 vajcia. Spracujeme rukami a necháme postáť 15 minút. V hrnci privedieme do varu slanú vodu. Mokrými rukami vypracujeme malé knedle. Do ich stredu vložíme plesňový syr (gorgonzola, niva) Hodíme ich do vody, privedieme do varu a necháme povariť 10 minút. Scedíme do sitka. Uložíme na tanier, polejeme praženým maslom a posypeme strúhaným syrom.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
25 g
DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
30 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
50 g
NIVA ORIGINÁL ZLATÁ porcie cca 125 g
40 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
200 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
2 g
Muškátový orech celý
5 g
Olej slnečnicový
25 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
1 g
Špenát zmrazený
200 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g