Kategórie receptov
Špenatový quiche
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
35 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Na prípravu cesta zmiešajte 250 g múky s ½ lyžičky soli. Do múky pridajte 1 žĺtok, 125 g Hery v malých kúskoch a 3 lyžice studenej vody a miešajte metličkou alebo ručným mixérom, kým nevznikne drobivé cesto. Cesto mieste rukami, kým sa z neho nevytvorí jednotná zmes, ktorá sa zabalí do fólie a nechá sa 30 minút odstáť na chladnom mieste.
- Medzitým uvarte 4 vajcia asi 6 minút. Vajcia ochlaďte a ošúpte. Nakrájajte nahrubo 500 g špenátu listového (čerstvý alebo zmrazený, nechať rozmraziť) a krátko poduste v 1 lyžici Hery, ochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením. Nastrúhajte nahrubo 2 cukety. Otrhajte lístky bazalky a nakrájajte ich alebo nasekajte na jemné pásiky. Zmiešajte 50 g syra s 250 ml smotany a so 4 vajíčkami, osoľte a okoreňte. Zmiešajte zeleninu s touto vajíčkovou zmesou.
- Rúru predhrejte na 200 °C (teplovzdušnú rúru: 180 °C). Cesto rozvaľkajte na doske s trochou múky. Vložte cesto do vymastenej formy a vytvarujte okraj 4 – 5 cm. Cesto na niekoľkých miestach prepichnite vidličkou. Varené vajíčka položte na cesto a na ne dajte špenátovú zmes. Špenátový quiche sa pečie asi 1 hodinu 15 minút v predhriatej rúre, prípadne sa na posledných 30 minút zakryje alobalovou fóliou.
Bezlepková múka Nomix 500 g
250 g
DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
50 g
Cuketa
300 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Vajcia
400 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
250 g
Žítok
28 g
Špenát zmrazený
500 g
Jedlá soľ
3 g