Kategórie receptov
Talianske plnené cukety
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru prehrejeme na 160 °C. Najemno nakrájame cibuľu a cesnak. Dosklovita ich osmažíme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájane papriky. 4 stredne veľké cukety pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme lyžicou. Od kraja necháme 1 cm cukety. Vnútro cukiet nakrájame najemno a pridáme do paprikovej zmesi. Všetko spoločne restujeme, pridáme čierne korenie, soľ a provensálske korenie. Lečo nebo bolonskú omáčku zmiešame s paprikovou zmesou. Zmesou naplníme cukety a dáme na 30 minút do rúry. Jogurt zmiešame s nasekanými lístkami bazalky a ochutíme soľou a čiernym korením. Baklažán na tanieri pokvapkáme olejom a servírujeme s jogurtom a bazalkou. Bageta ako príloha.
Vytlačiť recept (PDF)
Zorba smotanový jogurt biely 1 kg
400 g
Cibuľa voľná
160 g
Cuketa
160 g
Paprika červená
50 g
Paprika zelená
50 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
20 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Mleté čierne korenie
4 g
Provensálske byliny
4 g
Zeleninové lečo
300 g