Kategórie receptov
Tekvicové risotto
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tekvicu zbavíme šupky a jadier, dužninu nakrájame na kocky. Premiešame ju s olivovým olejom a lístkami tymianu. Pečieme na plechu, ktorý si vyložíme papierom na pečenie, v rúre predhriatej na 180 °C 25 minút. Na polovici masla si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme prepláchnutú ryžu arborio a krátko ju opečieme. Za stáleho miešania prilejeme najprv víno, ktoré necháme vyvariť, a potom postupne vývar. Varíme cca 20 minút, kým nie je ryža arborio uvarená al dente. Polovicu pečenej tekvice rozmixujeme a spolu so zvyšným maslom vmiešame do uvarenej ryže. Podľa chuti osolíme. Na záver do risotta pridáme pečené kúsky tekvice a posypeme strúhaným parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
400 g
Cibuľa voľná
100 g
Tekvica Hokkaido
400 g
Olivový olej
20 g
Parmezán
50 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Tymián
4 g
Maslo
50 g
Zeleninový bujón
10 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
200 g