Kategórie receptov
Tekvicové špagety s bazalkovým pestom a tuniakom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Bazalkové pesto: Rozdrvíme 20 g píniových orieškov, 10 g bazalky a 10 g syra. Pridáme 15 g olivového oleja a dobre rozmixujeme na jemné pesto. Špagety: Tekvicu olúpeme a nakrájame na tenké a dlhé plátky. Na rozohriatu panvicu pridáme lyžicu olivového oleja a osmažíme nakrájaný cesnak. Pridáme tekvicové špagety a mierne osmažíme al dente na strednom až silnom plameni. Tuniaka scedíme a zmiešame so špagetami. Servírujeme na tanieri spolu s bazalkovým pestom. Ozdobíme čerstvými lístkami bazalky.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
3 g
Tekvica Hokkaido
400 g
Bazalka čerstvá
25 g
Olivový olej
25 g
Parmezán
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tuniak vo vlastnej šťave 200 g
200 g