Kategórie receptov
Vyprážané palacinky
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z mlieka, rozšľahaných vajec (2 ks), oleja (1 ČL), múky a štipky soli pripravíme hladké palacinkové cesto, ktoré necháme postáť asi pol hodinu. Na nepriľnavej panvici rozpustíme lyžičku masla a vypražíme na ňom 2-3 polievkové lyžice cestíčka. Upečené palacinky vyberieme z panvice, potrieme 1-2 lyžicami paradajkového pretlaku, poukladáme na ne kúsky mozzarelly, osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. Preložíme na polovicu a okraje dobre uzavrieme. Takto pokračujeme, kým sa nám cestíčko neminie. Necháme vychladnúť. Následne rozšľaháme 2 vajcia a na ďalší tanier vysypeme strúhanku. Každú palacinku najskôr obalíme vo vajci a potom v strúhanke a vypražíme v dostatočnom množstve oleja z oboch strán dozlata.
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
100 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
150 g
Paradajkový pretlak 200 g
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Olej repkový
36 g
Vajcia
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Oregáno drvené
5 g
Mozzarella
200 g
BABIČKA Maslo 250 g
6 g