Zeleninové karbonátky bez lepku
Postup prípravy
Všetku koreňovú zeleninu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Cuketu umyjeme, osušíme a nastrúhame najemno. Zeleninu posolíme, premiešame a necháme odstáť. Potom z nej vytlačíme prebytočnú tekutinu. Pár hodín namočený cícer zlejeme. Asi 15 minút povaríme, aby zmäkol, a rozmixujeme ponorným mixérom. Do nastrúhanej zeleniny pridáme cícer, vajcia, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom a premiešame. Ďalej prisypeme polovicu strúhanky a dobre premiešame. Ak sa nám bude zdať zeleninová zmes riedka, prisypeme ešte po lyžiciach strúhanku. Zo zmesi tvarujeme karbonátky, ktoré ešte obalíme v bezlepkovej strúhanke a z oboch strán opekáme na oleji. Opečené karbonátky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a podávame ich ešte teplé napríklad so zemiakovou kašou.
Vytlačiť recept (PDF)