Kategórie receptov
Zeleninové palacinky
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
74 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme slané palacinky (300 g hladkej múky, 4 vajcia, 5 dl mlieka, 1 lyžica oleja, štipka soli, olej na opekanie). Zeleninu (špenát, hrášok, mrkva, kukurica, kel) uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme odkvapkať na site. Potom ju pokrájame a dáme podusiť na 2 lyžiciach masla, nakoniec trocha osolíme, okoreníme, posypeme trochou strúhaného muškátového orieška a primiešame polovicu strúhaného syra, šunku, 3 vajcia uvarené natvrdo. Pred podávaním každú palacinku naplníme pripravenou zmesou, skrútime, vložíme do pekáča, kde ich polejeme smotanou, posypeme zvyškom syra a pridáme niekoľko kúskov masla. Zapekáme dozlatista v horúcej rúre.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
300 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Mrkva
100 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Olivový olej
15 g
Vajcia
200 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sterilizovaný hrášok
100 g
Špenátové listy
100 g
Kel
100 g
Kukurica
100 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g
Džiugas Mild lámaný 100 g, 12 mesiacov
150 g
Jedlá soľ
2 g
Pálfy šunka 2000 g
100 g