Bezlepkové tagliatelle s čerstvými paradajkami
Postup prípravy
Všetky suroviny na cesto (múka, vajce a voda) dôkladne premiešame a prehnetieme. Cesto zabalíme napr. do potravinárskej fólie a necháme odležať asi 20 minút. Potom cesto ešte trochu postláčame a spracovávame na rezance. Podsypávať si môžeme napr. hladkou kukuričnou múkou. Asi 100-gramové kúsky najprv rozvaľkáme valčekom na tenšie obdĺžniky, ktoré potom už spracovávame v strojčeku na cestoviny – od placky až po pokrájané široké rezance – tagliatelle. Rovnakú prácu môžeme urobiť aj valčekom. Cesto rozvaľkáme na plát cca 1,5 mm hrubý a nožom pokrájame na 0,7 cm prúžky. Cestoviny varíme v horúcej osolenej vode cca 5 – 6 minút.
Paradajky pokrájame na drobné kocky. Jemne pokrájanú cibuľu vhodíme na olej a restujeme, pridáme cesnak pokrájaný na plátky. Pri ľahkom zafarbení pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a chvíľu necháme prebublávať. Doladíme chuť a nakoniec pridáme natrhané lístky bazalky. Cestoviny postrúhame parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)