Kategórie receptov
Cestovinové mušle plnené špenátom a zapečené v paradajkovej omáčke
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
117 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Orestujeme si slaninu (pancettu), podľa návodu uvaríme cestoviny (conchiglioni, cestovinových mušlí alebo cannelloni, širokej trúbky) a necháme odkvapkať.
- Špenát dáme do kastrólika, rozmrazíme ho pri miernej teplote, potom pridáme 150 ml smotany, štipku nastrúhaného muškátového orieška (mletý), soľ a lyžicu syra. Varíme pokiaľ zmes nezhustne.
- Zmesou naplníme mušle a tie naukladáme do zapekacej misy. Potom zmes zo 100 ml smotany, paradajkovej omáčky (alebo lúpané paradajky), opečenej slaniny, soli, bazalky, oregána a korenia nalejeme do misy k mušliam.
- Nakoniec posypeme strúhanou mozzarellou a syrom. Dáme zapiecť pri 180°C na 20 minút. Najskôr prikryté pokrievkou, ďalších 10 minút bez nej.
PROCEL® - štandardné bezgluténové cestoviny 250 g
500 g
DŽIUGAS strúhaný 100 g, 12 mesiacov
50 g
Váhalova slanina
100 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Bazalka čerstvá
3 g
Mleté čierne korenie
2 g
Smotana na šľahanie
250 g
Oregáno drvené
2 g
Krájané paradajky
800 g
Špenát zmrazený
100 g
Mozzarella
200 g