Kategórie receptov
Cestoviny s baklažánom
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
76 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno. Jarnú cibuľku nasekáme nahrubo. Baklažán umyjeme a nakrájame na kocky. Olej rozohrejeme na panvici a kocky baklažánu v ňom opečieme zo všetkých strán asi 5 minút. Pridáme cesnak, jarnú cibuľku, bylinky a smažíme ďalších 5 minút. Prilejeme paradajkový pretlak, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Šunku nakrájame na prúžky. Medzitým si uvaríme v osolenej vode cestoviny. Cestoviny premiešame so zeleninou, šunkou a posypeme parmezánom.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
20 g
Baklažán
300 g
Šalvia
4 g
Cesnak
5 g
Citróny
20 g
Cibuľka jarná
40 g
Olivový olej
10 g
Parmezán
25 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
2 g
Oregáno drvené
2 g
Kukuričné cestoviny - vretena 500 g
150 g
Jedlá soľ
4 g