Kategórie receptov
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
125 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Len s tým rozdielom, že počas varenia pridáme 1/2 lyžičky kurkumy. Na rozpálenom oleji si speníme najemno nakrájanú cibuľu a osolíme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a podľa chuti rascu a čierne korenie. Huby osmažíme domäkka. Potom zalejeme smotanou na šľahanie a krátko povaríme. Môžeme jemne zriediť vývarom a ešte krátko povariť. Na doplnenie si uvaríme vajce natvrdo. Nakoniec posypeme čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Penne 250 g
300 g
Cibuľa voľná
40 g
Šampiňóny záhradné
250 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Olej slnečnicový
10 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
250 g
Petržlenová vňať
5 g
Rasca
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Kurkuma mletá
3 g