Gratinované cestoviny so špenátom a sušenými paradajkami
Postup prípravy
Penne uvarte v slanej vode podľa pokynov na obale, zlejte vodu a dajte nabok. Na veľkej panvici rozohrejte olivový olej a cibuľu poduste dozlatista. Pridajte cesnak (2 strúčiky cesnaku, mleté) a smažte ešte jednu minútu. Potom pridajte paradajky a čili vločky. Okoreňte a poduste asi 15 minút. Pridajte špenát a duste ho, kým nezvädne ďalšie 2 minúty. Potom pridajte sušené paradajky (10 ks) a premiešajte. Odstavte z plameňa a za stáleho miešania pridávajte Violife nátierku s originálnou príchuťou, kým sa neroztopí. Do krémovej omáčky pridajte uvarené penne spolu s polovicou Gréckeho bloku Violife a polovicou Violife strúhaného rastlinné syra s Mozzarella príchuťou. Miešajte, kým sa omáčka pekne spojí s cestovinami. Vzniknuté cestoviny nalejte do veľkého pekáča alebo do dvoch malých a na vrch poukladajte zvyšný Grécky blok Violife a Violife strúhaný rastlinný syr s originálnou príchuťou. Pečte 20 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Vytlačiť recept (PDF)