Kategórie receptov
Kuskus s cuketou a bazalkou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuskus (1 hrnček) zalejeme vriacou vodou (2 hrnček), pridáme soľ a bylinkovú soľ a za občasného miešania varíme tak dlho, kým v hrnci neostane žiadna voda. Vmiešame maslo a prikryjeme. Cesnak a šampiňóny (10 ks) ošúpeme, nakrájame na plátky. Cibuľu prerežeme na polovice, cuketu umyjeme, prerežeme na polovice po dĺžke a oboje následne pokrájame na polmesiačiky. Rozohrejeme olej, dáme naň oprážať cesnak a cibuľu, keď je cibuľa sklovitá, pridáme aj cuketu a šampiňóny. Pridáme soľ, čierne korenie, poprášime na povrchu kari korením, premiešame a oprážame. Trochu podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 5 minút na miernom plameni. Nakoniec dochutíme kajenským korením, limetkovou šťavou a bazalkou. Zmiešame s kuskusom a môžeme podávat.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Cuketa
150 g
Cesnak
3 g
Bazalka čerstvá
10 g
Limetky
20 g
Šampiňóny záhradné
60 g
Pitná voda nesýtená
500 g
Olej slnečnicový
40 g
Mleté čierne korenie
3 g
Kari
5 g
Kuskus
250 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
3 g