Kategórie receptov
Smotanové bezlepkové cestoviny
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
113 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Umyté paradajky (12 ks charry paradajok) nakrájame na polovice, očistenú cibuľku na drobno. Šunku (10 plátkov) pokrájame tiež na malé kúsky. Na rozpálenom olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme šunku so šampiňónmi a krátko orestujeme. Pridáme paradajky a dobre premiešame. Necháme restovať ešte asi 2 minúty. Podlejeme smotanou a za stáleho miešania necháme poriadne prevrieť. Nakoniec osolíme a okoreníme. Odstavíme a pridáme nasekanú bazalku. Precedené cestoviny pridáme do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby ňou nasiakli. Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.
Vytlačiť recept (PDF)PROCEL® - štandardné bezgluténové cestoviny 250 g
500 g
Paradajky
100 g
Bazalka čerstvá
5 g
Cibuľka jarná
30 g
Olivový olej
25 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Parmezán
50 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
300 g
Jedlá soľ
4 g